25.09.2010

Vodostaji miruju, sutra manji val

Unatoč cjelodnevnim padalinama vodostaji Save oko Velike Gorice još uvijek se smiruju. Na rijeci Odri u mjestu Čička Poljanja vodostaj u 19 sati iznosi 280 cm te stagnira. Najviši vodostaj u ovome tjednu, usred poplava, bio je viši za cijeli metar. Na samoj rijeci Savi na postaji Rugvica u 19 sati je izmjeren vodostaj od 461 cm što znači da je tokom dana pao za više od pola metra. Ovdje je usred poplava vodostaj iznosio preko 920 cm.

Vodeni val iz Slovenije, manji nego prošloga vikenda, u naše područje trebao bi stići sutra u poslijepodnevnim satima. - Očekuje se da će ovaj vodeni val proći kroz Hrvatsku bez problema - izjavio je danas popodne za Hinu, a prenosi tportal, zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva rijeke Save Tomislav Novosel.

- Ako se ostvare prognozirane oborine, vodostaj Save u Zagrebu ne bi trebao prijeći 250 centimetra. To je u granicama pripremnog stanja, jer se redovna mjera obrane od poplava proglašava kada vodostaj dosegne 350 centimetra - naglasio je Novosel.

Na poplavama pogođenim područjima nastavlja se sanacija nakon što je voda izašla iz kuća i dvorišta. Ispumpavaju se septičke jame, odvozi otpad, dezinficiraju bunari i vrše ostale radnje potrebne u sanaciji nakon ovakvih događaja. Crveni križ primio je niz donacija potrepština, a i danas su u poplavljena područja poslali kamione s kruhom i vodom.

Čelnici Kriznog stožera, gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec, te predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, danas su osobno dostavljali pomoć u domaćinstvima.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati