29.09.2010

Voda iz bunara i hidrofora nije za piće

Iz Gradske uprave dobilo smo obavijest važnu za stanovnike s područja koja su proteklog tjedna bila poplavljena vodom.

Voda iz privatnih bunara, hidrofora i privatnih vodovoda nije zdravstveno ispravna i ne smije se koristiti, a takvo stanje moglo bi potrajati i više tjedana. Kada se potvrdi ispravnost vode za piće biti ćete obaviješteni.

Voda iz privatnog bunara ili vodovoda mora se prokuhavati i samo se takva smije koristiti. Ekipe Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije obilaze teren i educiraju stanovništvo o načinima korištenja vode i o načinu prokuhavanja.

Voda iz gradskog vodovoda je zdravstveno ispravna i smije se piti.

Lokalno stanovništvo može koristiti vodu s hidranata na koje su postavljene pipe, a osim toga cisterna s vodom za piće na raspolaganju je svaki dan i vozit će kroz naselja stradala od poplave. Cisterna će kretati u 8 sati iz naselja Šćitarjevo kroz naselje Obrezina, a zatim na područje Črnkovca. Poslije ovog obilaska vozi prema Čretu Posavskom, Bukevju te Sopu Bukevskom. Ponovno se vraća u Šćitarjevo gdje ostaje preko noći u centru naselja.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.