07.09.2010

Više učenika nego lani

Jučerašnji dan oni će vjerojatno pamtiti cijeli svoj život. Prvi dodir sa školskim klupama, mnoštvo novih lica, prve simpatije i nagovještaji ozbiljnosti koju odrastanje donosi...

Jači od bijele kuge

U prve razrede sedam velikogoričkih osnovnih škola jučer je krenuo 641 učenik. Prošle godine bilo ih je desetero manje, dakle goričke škole ne uklapaju se u negativan trend – “bijelu kugu”, odnosno smanjenje broja djece koje statističari bilježe na području Hrvatske.

Uzbuđene mališane tijekom prvih školskih sati posjetili su gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Stjepan Kos.

– Roditelji su bili podjednako uzbuđeni kao i djeca, poseban je to bio dan za sve njih – kaže Kolarec.

Jedina škola u kojoj nastava nije počela jest ona u Ščitarjevu koja se zbog obnove otvara za dva tjedna.

– Taj je termin otvaranja škole prema planu. Ministarstvo obrazovanja odobrilo je da nastava za 43 učenika prvih razreda i sve ostale počne sa zakašnjenjem – objasnio je ravnatelj OŠ Ščitarjevo Mario Ivić.

U Ulici Andrije Kačića Miošića, koja je na putu do škole Nikole Hribara, napokon je postavljen semafor pa roditelji djece koja pohađaju tu školu mogu odahnuti.

Volonteri uz policiju

Prvašiće je, kao što je to običaj, darivala gradska uprava. Svaki je dobio informativku s grbom grada, olovku i slatkiše, a svaki je razred na dar dobio prigodnu knjigu. Grad je za prvi tjedan nastave osigurao angažman volontera, prometnih redara koji će uz policiju pomagati djeci u prelasku raskrižja.

autor: Martin Pulić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati