19.10.2010

Visar Zhiti u Gorici predstavio Izabrane pjesme

Knjiga albanskog pjesnika Visara Zhitija “Izabrane pjesme”, prevedena na hrvatski jezik, promovirana je sinoć u velikogoričkoj Gradskoj vijećnici.

Visari je jedan od najpoznatijih albanskih pjesnika današnjice, koji je zbog 'slobode riječi' osam godina proveo u zatvoru. Prijevod njegove knjige na hrvatski jezik, rekla je Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica, ne bi bilo bez osjetne potpore i razumijevanja Zagrebačke županije.

„Želja  je bila da Albaniju pogledamo kroz druge oči, oči pjesnika“, rekao je za promocije zamjenik župana Rudolf Vujević, dok je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan napomenuo da Županija neprekidno jača veze s Republikom Albanijom. Zahvalio je Zhitiju na onome što je „kao čovjek učinio za čovjeka“.

promocija knjige

Tiskanje Zhitijevih pjesama iniciralo je županijsko Vijeće albanske nacionalne manjine i njegov predsjednik Memetali Zenuni, a promocija je upriličena u Mjesecu hrvatske knjige, u godini koju su Ujedinjeni narodi - u cilju slavljenja kulturne raznolikosti te jačanja dijaloga među kulturama - proglasili Međunarodnom godinom približavanja kulturi.

- Zahvalan sam i počašćen što je moja knjiga prevedena na hrvatski jezik i što sam večeras s vama - poručio je Velikogoričanima Visar Zhiti.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati