13.02.2010

Vinogradari ponovno na okupu


Nakon što su prošli mjesec proslavom prvog ovogodišnjeg vinogradarskog sveca Sv. Vinka obilježili početak Nove vinogradarske godine, velikogorički vinogradari i vinari članovi Udruge ¨Grozd¨ u petak 12. veljače okupili su se na Ribnjacima Ključić brdo na prvom od nekoliko predavanja, koja će se Programom rada za 2010. godinu održati tijekom ove kalendarske godine.


grozdpredavanje022010.jpg

Vinogradarima će predavanje pomoći u boljoj prezentaciji njihovih vina na natjecanjima


Predavanje, kojem je nazočilo 60-ak ljubitelja dobre kapljice, na temu Priprema vina za ocjenjivanje (pretakanje, filtracija, stabilizacija, njega i čuvanje vina) održao je dipl. ing. agronomije smjer vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo Marin Mihaljević. Nakon zanimljivog predavanja uslijedila su mnogobrojna pitanja na koja su dani više nego zadovoljavajući odgovori i savjeti. Oni će se već idućih dana naveliko primjenjivati u vinskim podrumima velikogoričkih podrumara i zasigurno uvelike doprijeti još boljim ocjenama vina Vukomeričkih gorica na predstojećim ocjenjivanjima.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati