22.01.2010

Vincekovo


Kako se Martinjem obilježava kraj vinogradarske godine tako vinogradari imaju i dan kojim obilježavaju početak radova u vinogradima. Na Vincekovo, koje se po Sv.Vinku obilježava 22. siječnja, vinogradari kreću u prvi obilazak svojih vinograda kako bi simbolično orezali trsove i zazvali blagoslov na njih.

Vinogradari će stoga danas pohoditi svoje vinograde, ali bez svojih žena jer baš prigodno na samo Vincekovo "njima tamo nije mjesto". Većina proslava stoga će se održati sutra pa će i brojni goričani krenuti prema Vukomeričkim goricama do vinograda.

Plemenita opčina turopoljska proslavu Vincekova sa svojim prijateljima će obilježiti u Dragonošcu u vinogradu prisednika Vlade Brebića. Okupljanje je zakazano za 11 sati, u 12 sati posvetit će se trsovi, a ostatak poslijepodneva provest će se u druženju uz vino i domaću hranu.


vincekovo2010.jpg

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati