03.07.2010

Vikend u znaku folklora

Večeras s početkom u 19:30 u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održat će se finale 10.međunarodnog festivala folklora, na kojem će nastupiti razne kulturne udruge iz Hrvatske i svijeta.

Kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Poljske, nastupit će u natjecateljskom dijelu, a Folklorni ansambl Turopolje koji je organizator cijelog festivala predstavit će se u revijalnom dijelu.

Na pozornici na otvorenom sinoć kod velikogoričkog kina se moglo pogledati predstavljanje svih skupina, koje će svojim pjesmama i plesom večeras ispunit kino dvoranu POUVG-a, bez sumnje oduševiti zaljubljenike u tradicionalne narodne običaja.

Ovaj vikend stoga je u znaku folklora, ako se uzme i u obzir da se u Ščitarjevu, također danas, održavaju 5.srpanjski susreti KUD-a Ščitarjevo, na kojem će sudjelovati razna kulturno-umjetnička društva, a KUD Ščitarjevo, KUD Lukavica, KUD Sv. Ana, KUD Gračanica iz Bih, samo su neki od njih. U Ščitarjevu će kao gost iznenađenja nastupiti i Boris Ćiro Gašparac pa ne propustite i ovu manifestaciju.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati