13.11.2009

Vikend posvećen hrani


Ovoga nas vikenda u našem gradu očekuje veliki gastronomski festival koji se održava već osmu godinu za redom a znamo ga pod imenom „Gastro Turopolja“. Gastro se održava u nedjelju, a njemu će prethoditi 10. Dani jabuka u subotu.


Kako kažu iz Turističke zajednice VG „Turopolje svake godine dokazuje da ima izuzetno bogatu kulinarsku ponudu i velik broj restorana koji pružaju zavidnu gastronomsku uslugu zahvaljujući istinskom kulinarskom umijeću“. Uz hranu bit će tu i proizvoda naših obrtnika, kulturno-folklorni i glazbeni program te još mnogo zanimljivosti za građane. Sve to moći će se pogledati u velikom šatoru, štandovima na platou ispred škole i u holu srednjoškolskog centra.


Od zanimljivosti treba istaknut Veliku štrudlu za Veliku Goricu na koju će biti utrošeno 200 kg jabuka, a dijelit će se besplatno svim posjetiteljima u subotu. Novost je i vol na ražnju koji će se peći u nedjelju, a porcija će se prodavati za 10 kuna. Uz to oba će dana kroz Veliku Goricu kružiti i konjske zaprege i konjača (nekadašnji tramvaj).


U cjelodnevnim kulturno-zabavnim programima u šatoru će nastupiti brojna gorička kulturno umjetnička društva, zborovi, mažuretkinje… Dani jabuka završit će koncertom Najboljih hrvatskim tamburaša dok će završni koncert za Gastro izvesti Ćiro Gašparac.


Svakako posjetite Nedjeljni turopoljski ručak na kojemu možete pojesti jela sa roštilja, vola na žaru, kotlovinu, gulaš i drug turopoljska jela. Za vrijeme ručka svirati će grupa Zakon šutnje.


Fotogaleriju pogledajte ovdje.
Komentari
16.11.2009 - pero ždero
Bilo je super klope!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati