31.01.2011

Vesele žene Hrvatske

Pet situacija, dva grada, jedno selo, deset žena, a samo dvije glumice - Jadranka Elezović i Matija Prskalo izvode domaći humor scenarista Matka Elezovića. Izvedba je večeras u dvorani Gorica s početkom u 20 sati, a ulaz je 40 kuna.

Predstava Vesele žene Hrvatske pokazuje kratke inserte iz svakodnevnog života pet žena iz naših krajeva. To su čistačice sa Zrinjevca, majke ne baš sjajnih učenika, Vlajine koje muče generacijske razmirice, Dubrovkinje čiji su sinovi objavili vjeridbu i starice što se spremaju na estetsku operaciju. One su lucidne, hrabre, lukavo snalažljive i naravno iznimno duhovite!

Predstava problematizira pojmove poput malograđanštine, primitivizma i snobizma, te publiku vodi na putovanje kroz različite regije te postavlja pitanja koliko smo određeni sredinom, i je li to, uopće, bitno?


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati