10.06.2010

Velikogorički gimnazijalac prvak u geografiji

“Šime, ženi me!” - pisalo je na ploči kad je Tomislav Šimunović - Šime ušetao u razred s osmijehom pobjednika. Kolegice iz razreda na duhovit način čestitale su mu na velikom uspjehu.

Otkrivati svijet

Maturant Gimnazije Velika Gorica iz Ribnice na 17. državnom natjecanju iz geografije koje se održalo od 11. do 13. svibnja u Vinkovcima osvojio je prvo mjesto.

– Tata mi je dosta putovao zbog posla kad sam bio mali, tako sam se zainteresirao za geografiju. Imao sam 8-9 godina kad sam počeo istraživati atlase i knjige iz geografije starijeg brata. Privlači me otkrivanje svijeta – priča Tomislav.

Osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju dalo mu je mogućnost direktnog upisa na Prirodoslovno-m
atematički fakultet, no nije siguran hoće li iskoristiti tu mogućnost.

– Odlučit ću zadnji tren, čini mi se, još je tek nekoliko tjedana do upisa. Dvoumim se između studija geografije, geologije i geodezije. Važno mi je da je moje buduće zanimanje traženo i na cijeni – kaže Tomislav.

Rezultate polaganja mature još iščekuje, no prilično je siguran da je položio.

Njegova mentorica Anita Lučić, profesorica geografije, ističe da je Tomislav uvijek tražio dodatne materijale za učenje i da nikad nije bilo pitanja na koje ne bi znao odgovor.

– Znala sam da će na natjecanju biti među prva tri. Inače, on ima petice i iz svih ostalih predmeta, ne samo geografije – pohvalila je Šimu mentorica, uz napomenu da mu je sad vrijeme da se malo više angažira oko izlazaka i djevojaka.

Htio bi na sjever Europe

A gdje bi mladi državni prvak najradije putovao?

– Privlači me sjever Europe; Švedska, Norveška... Imam osjećaj da su ljudi tamo izrazito vrijedni i predani poslu. Hladni su samo naizgled – kaže Šime.

Do sada je vidio Njemačku, Italiju i Grčku. Slobodno vrijeme provodi pretražujući internet, a za sport je, kaže, antitalent. A poruka državnog prvaka za sve mlade ljubitelje geografije?

– Trud se isplati!

izvor: Večenji list, Martin Pulić/vlm


Komentari
14.06.2010 - ja (:
bravoooo šime, svaka čast :))))
10.06.2010 - KapakOkoKuk
Vratija se Šime...bravo! GVG je u top 10 najjačih škola u Republici Hrvatskoj, samim time ovaj rezultat još više dobiva na težini...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura