26.03.2010

Velikogorička pasija


Na Cvjetnicu, u nedjelju 28. ožujka, u 19,30h u dvorištu pastoralnog centra Nazaret događaje Velikog tjedna od prije 2000 godina, naši vjernici moći će pratiti uživo. Zajednica mladih Navještenje priprema scenski i kostimirani prikaz povijesnih događaja.

Brojna skupina od oko pedesetak glumaca i statista vjerno će prikazati Isusov put od posljednje večere i ustanovljenja euharistije u svečanoj dvorani preko Isusova prepoznavanja izdajnika, bdijenja na Maslinskoj gori, Judine izdaje, osuđivanja i okrutnosti naroda koji mu je netom klicao i slavio ga, do križnog puta i smrti na Golgoti. Scenski prikaz upotpunit će i tri zbora. Velika Gorica tako će se na Cvjetnicu pretvoriti u biblijski Jeruzalem.
Scenski prikaz bit će popraćen velikim zborom.


Komentari
29.03.2010 - ivan
da, čuo sam da je bio lijepo sa više strana!
29.03.2010 - vg
Sve pohvale mladima i kapelanu Ivici! Impresivno, orginalno, uvjerljivo, zaista prekrasno. /nadam se da će biti slika u galeriji...?/
29.03.2010 - Mariovg
Hvala svima koji su se potrudili i ovo nam omogućili
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati