17.02.2011

Vega opet stvara prvake

Akrobatski rock n roll u Velikoj Gorici privlači sve više mladih koji se uključuju u rad dvaju domaćih klubova koji treniraju plesače. Svjetski zlatni par iz ARRK Vega upoznala je cijela Hrvatska pa nas je interesiralo kakve planove imaju za ovu sezonu.

Na posljednjem turniru na kojemu su nastupali, prošloga vikenda u Križu, ARRK Vega vratila se s još jednom zlatnom medaljom u juniorskoj konkurenciji. Zbog sezone gripe nastupalo je samo 5 parova i jedna formacija, ali rezultati nisu izostali.

- Prošlogodišnje prvakinje Prvenstva RH, formacija ''Vega Stars'', nakon što su prešle u višu kategoriju ženskih juniorskih formacija, na ovom turniru osvojile su 4. mjesto - priča Tomislav Odžić, trener u klubu te nastavlja s ostalim rezultatima.

Veronika Šipušić i Kristijan Mamić plasirali su se također na 4. mjesto u kategoriji Mlađih juniora 1, ali zbog toga ne očajavaju jer tvrde kako je ovo njihova godina i zlatnih medalja neće izostati. U kategoriji Mini, po treći put su nastupili Tihana Kerkez i Silvio Šipušić koji su se plasirali na 9. mjesto. U kategoriji Mlađih juniora 2, Marcela Knapić i Antonio Rogan zauzeli su 8. mjesto, Dori Grižić i Alanu Dautoviću za jedno mjesto je izmakla bronca, dok su Lea Zobec i Filip Crnić osvojili zlato.

Ako znamo da je Lea mlađa sestra Svjetskog i Europskog prvaka 2009. Damira Zobeca, a već sa 9 godina osvaja zlatne medalje, pitamo hoće li ARRK Vega uskoro imati još jedne prvake svijeta?!

- Ovo nam je prva zlatna medalja, a plešemo samo godinu dana – ponosno je rekao Filip. Lea je samo sramežljivo rekla da se nada da će biti jednako uspješna kao njen brat te kako jedva čeka da se i on vrati na plesni podij.


arkkvega1.jpg
Lea, s plesnim partnerom Filipom, nastavlja stopama starijeg brata prvaka

Kako smo proveli vrijeme s plesačima Vege, saznali smo da Damir Zobec, jedan od uspješnijih sportaša Velike Gorice, od nedavno pleše s Teom Brigljević i s njom će uskoro ''zapaliti'' suce i publiku svojim plesnim umijećem.

 - Tea i ja plešemo zajedno svega par mjeseci. Prvi cilj nam je nastupiti na turniru u ožujku i osvojiti medalju u Hrvatskoj. Tomo je prvi trener koji je uspio stvoriti Svjetske i Europske prvake za Hrvatsku i vjerujem da će to napraviti opet, i opet, i opet! – sa smiješkom je rekao Damir.

Budući da ih čeka naporna natjecateljska godina, članovi Vege naporno treniraju i vesele se svakom natjecanju kao i svakoj medalji koje definitivno ne izostaju. Želimo im puno sreće u radu i promociji Velike Gorice po Hrvatskoj i šire.


Komentari
18.02.2011 - ........
bravo kikiči!!!!!!!!!!svaka čast i sve pohvale:-)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati