14.10.2010

Večer uz Roberta Schumanna

Večer uz Roberta Schumanna naziv je večerašnjeg koncerta iz ciklusa Virtuoso koji će se održati u dvorani Galženica s početkom u 19.30 sati.

Koncert je u cijelosti posvećen obilježavanju 200. obljetnice rođenja njemačkog skladatelja Roberta Schumanna (1810.-1856.) koji je, savjetujući mlade glazbenike rekao i ovo: „Ne izvodite i ne širite loše kompozicije, ako vas na to ništa ne sili!“; „Moda je prolazna, pa i u umjetnosti. Sve što s njom dolazi, s njom i prolazi!“ Na programu su Schumannova djela za klavir solo, klavir četveroručno te solo pjesme.

Schumannova djela na klaviru izvest će Karlo Hubak, Stipe Bilić, Iva Jarić i Lidija Škuflić dok pjesme izvodi mezzosoranistica Ivana Srbljan.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati