08.09.2010

Vatrene ulice izbacile novi spot

Godinu dana od objave albuma „9 po Richteru“ zagrebačka rock grupa, s velikogoričkim pedigreom, Vatrene ulice izbacuje četvrti singl i to pjesmu „Ne okreći mi leđa“.

Tijekom kolovoza grupa je pod režiserskom palicom Božidara Kunstića i montažerskom Darka Kljajića završila videospot koji je premijeru doživio na CMC-u.Posljednjih mjeseci grupa je promovirala album „9 po Richteru“ na brpjnim svirkama u Sarajevu, Zadru, Sisku, Mostaru, Banja luci, Dugoj resi.

Spot je sniman u Zagrebu i Velikoj Gorici, a kakav su posao dečki napravili procijenite sami.O VATRENIM ULICAMA

S imenom posuđenim od filma slavnog Waltera Hilla Vatrene ulice izlaze iz undergrounda hrvatskog rocka na kojem su si već stvorili zavidnu reputaciju pjesmama poput „Dok padaju glave“, „Usnuli grad se budi“ i „Kao hašiš“ s čijom se grubom uličnom poezijom danas može poistovjetiti cijela jedna (izgubljena) generacija. U vrijeme kad se bez pretjerivanja može reći da će nam biti sve gore i gore upravo među njima će se naći oni koji će pjesmama Vatrenih ulica naći vjerne kroničare i kritičare aktualnog stanja.

U dvanaest pjesama novog albuma Vatrene ulice potpuno iskreno i bez suzdržavanja opisuju život na gradskom asfaltu, ljubav, anarhiju, beznađe, ispaljuju arsenal parola i u par lakih koraka se nameću kao predvodnici nove zagrebačke rock scene. Sve to najočitije je u nekoliko favorita albuma poput „Kreni“, „Ne okreći mi leđa“, nabrijanoj „Huligani gradskih ulica“, ljubavnim „Sve u meni nestaje“ i „Visoko“ te potresnoj „Moj dobri prijatelji“, maestralno zaokruženih sjajnom produkcijom kojom se pozabavio šef studija „Šišmiš“, gdje je album i snimljen, Zoran Švigir - Švigi.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Nightlife