01.12.2009

Užasni uvjeti za rad


Unatoč odličnim rezultatima, talentirani 14-godišnjaci naporne treninge održavaju u dvorani oblijepljenoj ogledalima i s niskim stropom, koji propušta kada pada kiša - ovim riječima započinje tekst Jutarnjeg lista o Svjetskim R'n'R prvacima iz Velike Gorice.

Doris Lučan i Damir Zobec postigli su ono što do sada nije uspjelo ni jednom plesnom paru na svijetu. Tek im je 14 godina, akrobatskim rock’n’rollom bave se šest, a ove godine u studenom su, na svjetskom i europskom juniorskom prvenstvu, osvojili zlatne medalje.

Unatoč vrhunskim rezultatima, članovi kluba Vega treniraju u neadekvatnoj i nefunkcionalnoj prostoriji čiji je strop prenizak za izvođenje akrobacija. Takozvana dvorana za treninge zapravo je Plavi salon, soba za sastanke Stadiona Radnik. Soba koju sami plaćaju obložena je zrcalima. Nemaju svlačionicu, razgibavaju se na prozorskom oknu, a strop prokišnjava.


Ostatak članka možete pročitati ovdje.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura