31.08.2010

Ususret početku škole

Ususret početku nove školske godine danas je u Gradskoj urpavi održan sastanak predstavnika Grada, Policije i velikogoričkih škola.

Prvog dana škole, 6. rujna, na gradskim će prometnicama biti organizirano pojačano dežurstvo policije i volontera na frekventnim prometnicama, a dežurstva će u prvom tjednu škole biti i kod samih školski objekata.

 – Sigurnost djece nam je od velike važnosti. Do sada smo u pripremnoj fazi učinili ono što smo mogli, od postavljanja ležećih policajaca u Novom Čiču do postavljanja semafora u A.K.Miošića, a sada nam predstoji organizirati i pojačanu aktivnost gradskih prometnih redara i volontera koji će u suradnji s policijom paziti na mališane – istaknuo je na sastanku gradonačelnik Dražen Barišić.

školapočetak2010.jpg

Djelatnici policijske postaje će provoditi i preventivne i edukativne akcije u samim školama u vidu predavanja za djecu, sudionike u prometu.

-Ljetne praznike iskoristili smo za brojne  radove u našim školama. Ove se godine radilo puno i mislim da će djeca, ali i roditelji biti zadovoljni uređenjem školskih objekata samih matičnih škola, ali i područnih u našim okolnim naseljima – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, a prema riječima gradonačelnika Dražena Barišića u proračunu je osigurano i 400 tisuća kuna za pomoć u kupnji školskih knjiga na koju pravo imaju roditelji s 3 ili više školaraca, te samohrani i nezaposleni roditelji.

Uspješan početak nove školske godine ravnateljima, profesorima i svim učenicima poželio je i pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić koji je napomenuo kako će prvi školski dan učenici prvih razreda i ove godine dobiti prigodne poklone. Inače, ove godine u prvi razred na području Velike Gorice kreće 641 dijete.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati