29.05.2009

Ususret FUK-u!


U jeku priprema za FUK treći,  razgovarali smo sa kustosicom Dragicom Dadom Modrinić i Ivom Karlović Jurković, dvjema od sedam zaposlenih u Muzeju Turopolja. Tri dana radionica, alternativnih sadržaja, dobre glazbe i genijalne ekipe ono su što nas podsjeća da Muzej ipak živi, iako se za njega tokom godine jako malo čuje.
Zašto je tomu tako i što nas sve čeka kazale su nam vesele djelatnice našeg Muzeja.


FUK 3 je za par dana, ali o njemu se nije imalo gdje za čitati, zašto?

A gledajte, kultura se uvijek stavlja sa strane, na njoj se uvijek štedi, a nas se toliko ni ne reklamira. Mi ovisimo o lokalnim medijima,  tu i tamo o događajima možete vidjeti u Reporteru i čuti na RVG-u, ali tko to uopće više sluša i gleda, osim starije populacije. Mi smo zapravo i postavili plakate, čak i nekoliko jumbo plakata  i sada smo vidjeli da je nekolicinu netko skinuo.


Muzej ima bogati cjelogodišnji program, kako dolazite do publike?

Sadržaja nam ne nedostaje, uistinu. Sve je super osmišljeno ali se jako malo podržava. Kroz cijelu godinu imamo izložbe, sudjelujemo i trudimo se. Dolaze nam djeca iz osnovnih škola preko turističkih agencija ili se direktno dogovorimo i to zaista funkcionira.


Imate li planove kako se više "probiti" do javnosti?

A što se promocije tiče,  u biti, da, planiramo adaptirati Muzejsku stranicu jer na ovaj način ovisimo o lokalnim medijima koji ako se ogluše onda od nas ništa. Šteta što nema alternativnih medija.


Kako ste zadovoljni publikom na FUK-u?

Publike ima, a i mi sadržajem ne podilazimo samo jednoj grupi ljudi već različitim dobnim skupinama tako da je dosad festival bio dosta posjećen. Općenito dobro poslujemo i imamo publiku.


Što ćete ako padne kiša?

Što se kiše tiče, na sve smo spremni. Dio programa može se održati i unutar muzeja a dio je ionako natkriven i osiguran tako da s glazbom i bendovima nebi trebali imati problema.


Postoji mišljenje prema kojem je Gorička kulturna scena dosta zapostavljena, što vi mislite o tome?

Mi se osobno trudimo probuditi Goricu i nadamo se  da će nas pratiti i da ćemo uspjeti. FUK je u biti samo naša želja da se nešto u Gorici napravi.


Komentari
29.05.2009 - momo
sad ima...:) al priča o stanju prije vgdanas.:)
29.05.2009 - maga
pa kako nema alternativnih medija ?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati