16.12.2010

Uručene stipendije

Dvadeset i pet učenika srednjih škola i isto toliko velikogoričkih studenata jutros je u Gradskoj upravi preuzelo svoje ugovore o stipendiranju kojima Grad Velika Gorica pomaže stipendistima u školovanju. Za stipendiranje učenika, koje ima tradiciju od 1997.godine, Grad V.Gorica je u proračunu izdvojio pola milijuna kuna.

- Ovo je doista ulaganje u našu budućnost i drago mi je da tu tradiciju možemo nastaviti i ove godine. Nisu to mala sredstva, ali nisu niti velika za ono što se dobije. Grad i na ovaj način pokazuje da vodi računa o svojim mladim ljudima - poručio je stipendistima gradonačelnik Dražen Barišić.

stipendistica.jpg
Ugovore o stipendijama uručio je gradonačelnik Dražen Barišić

Učenici srednjih škola kroz sljedećih 12 mjeseci primat će mjesečnu stipendiju od 500 kuna dok stipendija studenata iznosi 1000 kuna. Da im to mnogo pomaže u školovanju potvrdili su nam i sami stipendisti.

- Puno znači stipendija, pomogne i kao džeparac i naravno za troškove studiranja - kaže Ivan Teskera, stipendist koji gradsku stipendiju prima već 5 godina.

 - Stipendiju sam počeo primat još u srednjoj školi, a nastavila se i sada na fakultetu - rekao je Ivan koji je svoju stipendiju opravdao uspješnim upisom četvrte godine studija Fakulteta elektotehnike i računarstva.

stipendija2010.jpg
Ukupno 50 stipendista primat će po 500 odnosno 1000 kuna u sljedećoj godini

U ime stipendista skupu se obratio Bruno Škrinjarić te gradonačelniku zahvalio na dodjeli stipendija.

- U svoje osobno ime mogu reći da ću nastaviti se truditi i biti dobar na faksu, a što sam siguran da mogu reći u ime svakoga od nas koji stoji u ovoj sobi. Stoga zahvaljujem Gradu u ime svih nas - rekao je Bruno, student Ekonomskog fakulteta.Komentari
18.12.2010 - frukksy
još da su dali i studentima prve godine eee onda bi to bilo pravi POTICAJ... a ovak... ://///
17.12.2010 - .-.-.
starki svaka čast
17.12.2010 - ........
da,baš super..
17.12.2010 - grga čvarak
Ipak u ovoj krizi grad pokazuje socijalnu osjetljivost, 50-ak stipendija je jako puno i osobno se nadam da će se korisno utrošiti :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati