19.11.2009

Ulaganje u Ekonomsku školu


U velikogoričkoj Ekonomskoj školi otvorena je danas nova učionica, u čiju je adaptaciju Županija uložila 300.000 kuna. Dodatnih 50.000 kuna vlastitih sredstava škola je uložila u njezino opremanje, odnosno kupnju namještaja i tehničkih pomagala.

«Sve škole koje su smještene u ovoj zgradi imaju problema s prostorom. Sretni smo što smo, zahvaljujući našem osnivaču, dobili novu multifunkcionalnu učionicu. Osim za redovitu ona će koristiti i za dodatnu nastavu, kao pripremu učenika strukovnih škola za državnu maturu», rekao je Žarko Bešić, ravnatelj škole.

Otvorenju učionice, u ime Županije, prisustvovao je zamjenik župana Rudolf Vujević rekavši da se u Velikoj Gorici, najvećem županijskom gradu, mora podići školski standard, a to znači dograditi postojeću školsku zgradu (u kojoj su smještene tri srednje škole) ili graditi novu. «Programi škola se šire, pa ćemo iduće godine pokrenuti proceduru dogradnje ili gradnje nove škole. U svakom slučaju moramo imati projektu dokumentaciju s kojom možemo konkurirati na natječaje naših ministarstava, odnosno za sredstva europskih fondova», rekao je Vujević, dodavši da će u županijskom proračunu za 2010. biti predviđen novac za nabavu 'teleskopskih' tribina za velikogoričku školsku-sportsku dvoranu. Nakon toga, rekao je, slijedi i uređenje svlačionica u dvorani.


izvor: zagrebacka-zupanija.hr


Komentari
19.11.2009 - cool232
baš mi je palo na pamet ( da imam to :)) da možda recesija prisili naše vrle vlastdršce da racionalnije raspravljaju NAŠIM novcem...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura