25.11.2010

Ulagalo se u 7 kulturnih objekata

Ove godine Grad Velika Gorica uređivao je čak sedam kulturnih objekata.

Najsloženije radove zahtijevala je kurija Bedeković u Donjoj Lomnici. Iako su radovi trebali završiti prošloga tjedna, zbog problema u nabavi ploča koje se montiraju u slojeve poda radovi će biti gotovi tek 17. prosinca. Za te je radove Ministarstvo kulture izdvojilo sto tisuća kuna.

Zaštitni radovi izvodili su se i na “drvenim turopoljskim ljepoticama”, na kapeli sv. Antuna Padovanskog u Gustelnici, sv. Barbare u Velikoj Mlaki, kapeli sv. Ivana Krstitelja u Buševcu. Za te je radove iz gradske blagajne iscurilo 155.400 kuna.

Za restauracijske radove na zidnom osliku u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici Grad je izdvojio 70.000 kuna.

– Iznimno nam je važna kulturna baština, po kojoj su naš kraj i naše Turopolje poznati. I nadalje planiramo raditi i ulagati na očuvanju kulturnih dobara na području Velike Gorice – naglasio je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Na starom gradu Lukavcu obnovljeni su pokrov i dimnjak, što je stajalo 120.000 kuna.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati