29.03.2011

Udruge podjelile 85 tisuća kuna

Poznati su rezultati javnog poziva na koji su udruge koje okupljaju mlade u Velikoj Gorici pozvane da prijave svoje programe za sufinanciranje od strane Grada Velike Gorice.

Ograničena sredstva

U Proračunu za 2011. godinu predviđeno je 100.000 kuna za programe mladih, a kako smo već pisali udruge su negodovale zbog ponovnog smanjenja sredstava. U 2010.godini predviđeno je bilo 150 tisuća kuna, a ranije i više. Kako je dio sredstava namijenjen za Dane mladih koje organizira Savjet mladih Grada Velike Gorice same udruge su za svoje programe ostvarile gradsku podršku u iznosu od 85 tisuća kuna.

Na području Grada Velike Gorice aktivno djeluje petnaestak udruga mladih koje svojim javnim djelovanjem nastoje promovirati različite kulturne, zabavne i društvene interese mladih. Potpora  njihovim programima omogućava njihovu međusobnu suradnju, organizirano slobodno vrijeme putem sadržaja i aktivnosti koje sami osmišljavaju, promoviranje volonterskog rada te sudjelovanje u javnom životu.

Kako je cijelo društvo u recesiji tako će i udruge ove godine morati prilagoditi svoje programe dobivenim sredstvima, objasnila nam je Arijana Mataga Tintor, stručna savjetnica Grada za mlade.

- Bilo nam je važno da sve udruge koje su se prijavile dobiju sredstva i tako se podrži njihovi programi. Namjera je da se vidi da udruge rade, a zbog ograničenih sredstava svoje programe će prilagoditi odobrenim sredstvima - poručila je Arijana Mataga Tintor.

Programi koje će Grad podržati

Jedno od važnih područja afirmacije mladih i neizostavan element njihova identiteta je kultura mladih. Iz tog razloga su podržani programi koji promoviraju urbanu i alternativnu glazbenu kulturu mladih - Humphrey Bogart festival, hip hop festival udruge Underground Hip-Hop te program udruge mladih glazbenika Glazba je fora – glazba je cool. Poticanjem mladih na društveni aktivizam bavi se udruga Mozaik čiji je osnovni cilj uključiti što veći broj mladih ljudi u udruge mladih.

Na zajedničkom području kulture i sporta svoje programe provodi Akrobatski Rock'n'Roll Klub «Vega», zaslužan za popularizaciju plesa i sporta. Udruga VGLUG bavi se informatičkim djelovanjem kroz program LINUX – operativni sustav. Vrijednost rada Zajednice mladih «Trag u beskraju» je organiziranje raznovrsnih aktivnosti za mlade izvan središta Velike Gorice gdje postoji manja ponuda sadržaja za mlade te promocija humanitarnog djelovanja.

Humanitarno djelovanje i volontiranje mladih promovira Udruga za rekreaciju, rehabilitaciju i edukaciju uz pomoć konja HIRON – Velika Gorica. Agencija za društvene promjene bavi se poticanjem aktivizma mladih u ruralnim područjima Velike Gorice, naglašavajući korištenje prirodnih resursa tih područja. Udruga pustolova i sportaša i Planinarsko društvo Velika Gorica okupljaju mlade ljude koji su zaljubljenici planina, prirode i ekološkog djelovanja.

Budući da su 2010. godine održani Dani mladih, Savjet mladih predlaže da se i ove godine održi ista manifestacija te da se u obilježavanje Dana mladih uključe sve udruge mladih i predstave svoje djelovanje. Ova inicijativa je podržana te se od Savjeta mladih očekuje prijedlog programa koji će se razmotriti u suradnji s udrugama mladih i UO za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj. Za Dane mladih je predviđeno 15.000,00 kuna.

 

Redni broj

UDRUGA

NAZIV PROGRAMA

SREDSTVA

KN


 1.  

GAS – Gorička alternativna scena

Festival Humphrey Bogart

10.000,00


 1.  

Underground Hip-Hop

VG Hip Hop Elements

5.000,00


 1.  

MOZAIK

Europska platforma mladih Mozaik

5.000,00


 1.  

Akrobatski Rock'n' Roll Klub «Vega»

Akrobatski Rock'n' Roll

- sport 21. stoljeća

12.000,00


 1.  

Zajednica mladih Trag u beskraju

VG Humanitarac

12.000,00


 1.  

Udruga za rekreaciju, rehabilitaciju i edukaciju osoba s invaliditetom uz pomoć konja HIRON – VG

Uključivanje mladih u volonterski rad Udruge HIRON

12.000,00


 1.  

Agencija za društvene promjene

Dubranec fest

6.000,00


 1.  

Udruga pustolova i sportaša

avanTURist 2011

6.000,00


 1.  

Planinarsko društvo «Velika Gorica»

Stazama šumarice i hrasta

6.000,00


 1.  

Udruga mladih glazbenika – MDM

Glazba je fora – glazba je cool

5.000,00


 1.  

VGLUG – udruga korisnika Linuxa Velika Gorica

LINUX – operativni sustav

6.000,00


UKUPNO

85.000,00

 

Komentari
19.10.2011 - Emanuel Star
www.facebook.com/DubranecFestival vise informacija
11.10.2011 - Emanuel Star
Dubranec fest je novi festival u Dubrancu koji se prvi put odrzava 22.10.2011, ima stranica na fejsu i za koji dan i na drugim stranicama
30.03.2011 - ivan
To je popularna narodna igra u kojoj je cilj u trošnoj ladi nivi pogaziti što više zečeva te se na kraju dana svi zabavljaju uz jelo, popevku,gulaš i kapljicu. Ako se dobro sjećam, ako grešim dušu, molim da me netko ispravi!
30.03.2011 - cool232
Dubranec fest? Kaj to je?
29.03.2011 - ??
A di je udruga turbina sta je s njom?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati