18.03.2011

Učimo zajedno

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica i Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica već pet godina provode projekt Učimo zajedno kojem je cilj uključivanje djece s posebnim potrebama u naše društvo.

Tako je i ovoga četvrtka u prostoru Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica održana kreativna radionica gdje je grupa djece koja se obrazuje u Centru za odgoj i obrazovanje zajedno sa učenicima 7. razreda osnovne škole Eugena Kumičića, uz zajedničku međusobnu pomoć, oslikavala svilene marame. Radionice vode djelatnice Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, diplomirane defektologinje Ksenija Steiner (voditeljica projekta) i Vesna Draganić te djelatnice Dječjeg odjela Velika Gorica.

ucimo2.jpg

Na takvim se radionicama, kojih se godišnje održi desetak, djeca s posebnim potrebama imaju priliku družiti sa svojim vršnjacima i tako se međusobno upoznati i pomagati si u zajedničkom radu. Na taj način se djeci s posebnim potrebama jača samopouzdanje, jer su oni ti koji zapravo vode radionicu kako već znaju što se radi i to svoje znanje prenose drugoj djeci, a kod ostale djece se jača osjećaj za prihvaćanje drugačijih od sebe te tako postaju osjetljiviji prema potrebama drugih i bolje mogu razumjeti različitosti.

ucimo1.jpg

Na kraju ove školske godine, već tradicionalno, u sklopu Proljetnog sajma koji organizira Turistička zajednica grada Velike Gorice, biti će izloženi svi izrađeni predmeti iz prethodnog ciklusa radionica te će se prodavati po simboličnim cijenama, a prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju materijala potrebnog za održavanje novih radionica.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati