06.10.2010

U četvrtak navečer zatvorena ul. Matice Hrvatske

Ulica Matice Hrvatske, jedna od najprometnijih prometnica u Hrvatskoj, sutra navečer do jutra slijedećeg dana bit će zatvorena za sav promet.

U vremenu od četvrtka u 21 sat do petka u 7 sati ujutro prometnica će se prekopati kod trga Stjepana Radića radi postavljanja toplovoda koji spaja toplinske stanice Galženica 1 i 3, odnosno glavne toplane i one u velikogoričkog neboderu.

Zbog zatvaranja ceste u tom razdoblju koristite alternativne pravce. Također alternativne pravce će koristiti i ZET-ove autobusne linije iz Zagreba 268 i 330 te 332 iz L.Štefanki. Autobusi će skretati iz ulice Ljudevita Posavskog u Kolodvorsku, na Andrije Kačića Miošića pa iz nje u Slavka Kolara te na raskrižju s Matice  Hrvatske dalje prema goričkom kolodvoru. Autobusno stajalište umjesto na Trgu Stjepana Radići biti će privremeno na raskrižju S.Kolara i Matice Hrvatske.

Spajanjem toplovoda bit će omogućeno da se topliska stanica kraj nebodera ne koristi cijelo vrijeme odnosno da se uključuje u sustav toplovoda tek onda kada temperatura zraka padne ispod -5 stupnjeva Celzijevih. Time će se smanjiti devastacija dimnjaka na neboderu, a dodajmo da se ova dva toplinska postrojenja namjeravaju plinoficirati. Nadajmo da će se ti opsežniji radovi raditi u ljetnim mjesecima.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.