18.03.2011

Tvrtka iz Gorice vodeći proizvođač zabavnih aparata

Euroinženjering, proizvođač zabavnih aparata iz Velike Gorice, osnivača Darka Vranešića, unatoč općem gospodarskom pesimizmu ima velika očekivanja od ove godine. Samo u prva dva mjeseca ta je tvrtka na strana tržišta plasirala robe u vrijednosti od milijun i pol kuna. Kako je u cijeloj prošloj godini vrijednost izvoza te kompanije bila tri milijuna kuna, ovako optimistični početak natjerao ih je na zapošljavanje dvoje novih djelatnika.

Hrvatskoj javnosti ne baš previše poznata kompanija čak 90 posto proizvodnje izvozi u europske zemlje, od čega 60 posto otpada na Italiju, a ostatak na Švicarsku, Austriju, Belgiju, Češku, Poljsku i još neke zemlje Europske unije.

Kako to najčešće i biva u hrvatskoj verziji “američkog sna”, Darko Vranešić sa svojim je malim “biznisom” krenuo iz garaže obiteljske kuće. Danas je Euroinženjering smješten u vlastiti stambeno-poslovni kompleks od 6000 četvornih metara i jedan je od najvećih proizvođača aparata za igranje pikada, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, pa tako talijanska federacija koristi samo njihove aparate. Nisu Vranešiću, davne 1992. godine kad se odlučio ući u privatni posao s aparatima za zabavu, bili potrebni krediti, već tek nešto poduzetničkog duha i osnovne opreme.

“Prvo smo samo servisirali aparate, razne vrste pikada, videoigrica i flipera. To su sve bili uvozni aparati i ubrzo smo se počeli pitati zašto mi to sami ne bismo napravili”, prisjeća se vlasnik tvrtke koja danas zapošljava 20 djelatnika, a njihova se prosječna dob kreće oko 30 godina. Već godinu kasnije krenuli su u proizvodnju i spremni dočekali trenutak kada su pikado aparati masovno zasuli hrvatsko tržište. Od tada je tvrtka nekoliko puta mijenjala sjedište, ali je prošle godine završila u vlastitoj stambeno-poslovnoj zgradi u Velikoj Gorici.

Više o proizvođaču pikado aparata Kings Darts, Touch Table stola za poker, Video Jukebox Thunder Touch-a i drugih pročitajte na poslovni.hr.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati