20.10.2010

Turopoljsko srce za poplave

Predstavnike Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice i Crvenog križa danas je primio gradonačelnik Dražen Barišić kako bi im zahvalio na svoj pomoći i uloženim naporima na poplavljenim područjima u nedavnoj elementarnoj nepogodi.

- Želimo i na ovaj način poslati poruku sugrađanima da u gradu mogu živjeti sigurno i da u slučaju elementarne nepogode mogu računati na Vatrogasnu zajednicu i Crveni križ - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Gradonačelnik je i najavio da će ove institucije predložiti za nagradu Turopoljsko srce koja će se od ove godine dodjeljivati zaslužnim pojedincima i organizacijama u sklopu nagrada koje daje Grad na proslavi svoga dana. - Ove institucije s vama na čelu su to ove godine zaslužile - poručio je uzvanicima gradonačelnik.

vatrogascicrvenikriž1010.jpg

Velik dio posla odradila su dobrovoljna vatrogasna društva, a na njihov požrtvovni angažman osvrnuo se zapovjednik Javne vatrogasne psotrojbe Boris Turan: "Dobrovoljni vatrogasci su velika snaga ove zajednice i u svakom trenutku mogu napraviti jako puno". S time se složio i predsjednik Vatrogasne zajednice rekavši da zajednica objedinjuje 28 dobrovoljnih vatrogasnih društva, a nakon poplave oformilo i novo društvo u Čičkoj Lazini.

Zajednica je prije 10 dana dobila i novu cisternu za pitku vodu, a upravo se sada pokazalo da svaka kuna uložena u vatrogastvo i njegovo opremanje je opravdana, zaključio je Krešo Hubak.

Suzana Strunjak i Ivo Jurkin iz Crvenog križa naglasili su da su im desna ruka bili vatrogasci koji su dostavljali pomoć, a uskoro će i prigodno zahvaliti svim volonterima koji su im pomagli na poplavljenim područjima.

Zamjenici gradonačelnika Kos i Kolarec pridružili su se riječima zahvale dodavši da kada je došlo do elementarne nepogode pokazali su spremnost i veliko zajedništvo te tako spriječili da dođe do veće katastrofe.


Komentari
20.10.2010 - chuk
hura !
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati