07.03.2011

Turopoljski fašnik

Smijeha, zabave, ludorija i dakako šarenila karnevala nije nedostajalo ovog vikenda niti u Velikoj Gorici. Turopoljski fašnik okupio je domaće i grupe iz drugih dijelova Hrvatske, ukupno njih 29, koje su ovamo došle pokazati svoje maske i sudjelovati na velikoj fašničkoj paradi kroz grad.

Velika povorka, predvođena maskotama Turopoljskog fašnika, Žirom, Lukom i Pajcekom, krenula je od tržnog centra i predstavila se ispred hotela Bijele ruže građanima, ali i žiriju, koji je kasnije odlučivao o najboljoj grupi.

mozart.jpg

Tako su Zagrebačkom ulicom uz glazbu i ples prošetale veteranke cvijeća, gusari, hipiji, mušketiri, redovnice, vampiri, čobani, ovce i mnogi drugi. Grand prix 102. turopoljskog fašnika osvojili su Mušketiri iz Ribnice, najbolja predškolska grupa su mališani dječjeg vrtića Velika Gorica iz Kurilovečke, sa svojim putovanjem u Europu, a u konkurenciji školskih grupa prvo mjesto osvojili su Ličioci iz Osnovne škole Eugena Kvaternika.

Uz Grand prix proglašene su još tri najbolje grupe od kojih se najviše iskazala srednjovjekovna grupa iz Pavučnjaka, drugo mjesto otiplo je u Staru Gradišku, a treće u Bapče.

- Kao i uvijek, od svakog velikogoričkog fašnika očekujem dobru zabavu, dobro druženje, drage, normalne ljude i očekujem da ću imati mali «overdose» sa krafnama - rekao je voditelj i ministar Turopoljskog fašnika Davor Dretar Drele koji je vodio predstavljanje maskiranih grupa i zabavljao prisutne.

ovce.jpg

Nakon povorke zabava se preselila u šator u Parku dr. Franje Tuđmana gdje su maskirane posjetioce zabavljali Zakon šutnje i Žiga i Bandisti, a nakon proglašenja pobjednika, u nastavku večeri, tu ulogu preuzeli su Kingsi.

U plesu pod maskama uživali su i najmlađi, a njima je bila posvećena nedjelja. Uz voditeljicu Ivanku Mazurkijević proglašene su najbolje predškolske i školske, pojedinačne i grupne maske. Slobodna fašnička republika trajat će do 8. ožujka kada će ključeve Grada ponovno preuzeti velikogorički gradonačelnik, a princ Fašnik bit će spaljen u 11 sati u dvorištu Dječjeg vrtića u Kurilovečkoj.

Slike sa ovogodišnjeg Turopoljskog fašnika možete pogledati u našoj galeriji slika!

Velika povorka 102. Turopoljskog fašnika prošla je velikogoričkim ulicama, u subotu 5. ožujka 2011. Video: tvgorica.com

Komentari
12.03.2011 - keka bobara 2
turopoljci obavili ste to odlićno i razveselili nas s juga dalmacije
08.03.2011 - đimmi 2
jok. carrrrrr XD
07.03.2011 - shenzi 2
ma neeee...legenda XD
07.03.2011 - cool232 2
jel se to Drago Tomašić maskiro u Jacu?? ahahahahahaha :D
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati