26.07.2010

Tuča u Vukomeričkim goricama

Kao i proteklih tako i ove godine nevrijeme i tuča nisu zaobišli Vukomeričke gorice, pa tako i vinograde vinogradara Vukomeričkih gorica. U subotu 24. srpnja od nevremena tj. tuče stradali su vinogradi na području Dubranca, Dragonožca, Kravarskog, Prkovca, Zebinca, Krleščaka.

Prema riječima članova velikogoričke udruge vinogradara i vinara ¨Grozd¨ štete su velike i u pojedinim vinogradima uništeno je od 30 do 70 posto uroda vinograda odnosno grožđa. Naime, većina vinogradara vinogradarskog područja Vukomeričkih gorica nema postavljene zaštitne mreže protiv tuče i nema osigurane svoje vinograde od elementarnih nepogoda.

tuča.jpg

Nakon ovih nepogoda vinogradari su odmah prionuli poslu i špricanjem protiv botritisa odnosno truleži pokušali ublažiti nastale štete, čiji će učinak nažalost ostaviti traga i na količinu i kvalitetu ovogodišnje berbe. Na kraju svega preostaje im nada da će nakon prijave nastale štete Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu i izlasku stručne komisije na teren i procjene, možda na kraju godine od države dobiti i eventualnu pomoć za otklanjanje nastalih posljedica. 


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati