21.08.2009

Trećom srećom do dvorane


Gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim zamjenicima održao je u četvrtak 20. kolovoza konferenciju za novinare na kojoj je nazočne obavijestio o razvoju situacije oko izgradnje sportske dvorane.


Naime, nakon što je prošla gradska vlast provela postupak javne nabave po kojem je izabran najbolji izvođač pristigli su lokalni izbori. U jeku predizborne kampanje bivši gradonačelnik Tonino Picula potpisao je ugovor sa izvođačem radova suprotno Zakonu o primopredaji vlasti po kojemu se nakon raspisivanja izbora ne smiju potpisivati ugovori teži od milijun kuna. Ugovor je Općinski sud u Velikoj Gorici svojom presudom proglasio ništavnim.


Na temelju te presude Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva naredilo je da se cijeli postupak ponovi. Tako će goričani novu sportsku dvoranu čekati još 6 mjeseci duže koliko je potrebno da se ponovi postupak javne nabave, ovaj bi mogao biti treća sreća s obzirom da su prvotna dva poništena.


Ostaje pitanje jeli ovo samo političko pokazivanje mišića kako bi se iz projekta nove sportske dvorane u potpunosti izbrisao doprinos bivše vlasti. Kako god bilo zbog ovakvoga razvoja situacije izgubiti će samo sportaši i građani, a zaključak može biti - u Gorici ništa novo.Komentari
24.08.2009 - kerempuh
Od 4 institucije nadležne za javnu nabavu gradonačelnik je kontaktirao njih 0 (nula). Ministarstvo gospodarstva je izdalo očitovanje, a ne naredbu. Ovo je komedija.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.