02.06.2010

Treći direktor u mjesec dana

Skupština trgovačkih društava gradskih poduzeća koju je imenovalo Gradsko vijeće sastala se jučer i održala radnu sjednicu zatvorenu za javnost na kojoj su smijenili novoimenovanu direktoricu VG Poduzetničkog centra Sandu Kulić Makar koju je na to mjesto postavio gradonačelnik Dražen Barišić. Na njeno mjesto imenovan je potpredsjednik velikogoričkog HNS-a Mile Grubišić, diplomirani inžinjer prometa, a promijenjen je i nadzorni odbor.

Da (pokušamo) pojasniti: Zbog oprečnih tumačenja zakona o nadležnosti tko odlučuje o sastavu Skupštine, Gradonačelnik ili Gradsko vijeće, oba tijela su tvrdila da njima pripada pravo odlučivanja o ovome pitanju. Gradonačelnik je bio skupština do odluke Gradskog vijeća od 28. travnja kada se ono prema odluci Ustavnog suda ovlašćuje o odlučivanju sastava Skupštine. Gradonačelnik, vodeći se da je on skupština dok se nova ne sastane i upiše u registar Trgovačkog suda, nakon ove odluke Gradskog vijeća od 28. travnja održao još jednu skupštinu na kojoj je direktoricu VG Poduzetničkog centra Mirelu Schreiber smijenio i imenovao na to mjesto Sandu Kulić Makar. (op.urednika)

Upravo zbog ovog "tajnog" sastanka skupštine gradonačelnik će od aktualne predsjednice skupštine Vesne Fabijančić Križanić dobiti još jednu kaznenu prijavu i to za povredu službene ovlasti.

Osim ove odluke o direktoru VG Poduzetničkog centra izmijenjeni su i osnivački akti poduzeća na način da poduzeća više ne zastupa gradonačelnik već Skupština trgovačkih društava, odnosno njena predsjednica Vesna Fabijančić Križanić. Pitanje direktorskih pozicija drugih gradskih poduzeća nije bilo na dnevnom redu, a osim smijenjene Sande Kulić Makar niti jedan direktor nije se odazvao sjednici skupštine. 

Protiv usvojenih odluka stala je Tajana Amšel Zelenika (DC), koja je u Skupštinu postavljena prije izlaska DC-a iz koalicije SDP-HNS-HSLS-a, zatraživši da se jučerašnji sastanak odgodi do slijedeće sjednice Gradskog vijeća.

-  Skupština više nema podršku većine Gradskog vijeća, a samim time niti legitimitet - poručila je te izlazak iz koalicije objasnila riječima: "U V.Gorici kohabitacija ne funkcionira i DC se nada da će grad bolje funkcionirati kad će gradonačelnik Dražen Barišić imati podršku Gradskog vijeća".

- Skupština ima legitimitet dok Gradsko vijeće ne donese drugačiju odluku - na to je odgovorila Vesna Fabijančić Križanić.

Kako se Demokratski centar pridružio koaliciji predvođenoj HDZ-om, i u Gradskom vijeću se promijenila većina, već na slijedećoj sjednici koja je zakazana za kraj srpnja ova Skupština mogla bi biti smijenjena.


Komentari
02.06.2010 - jajodokrajo
e majo majo samo pljujes a kaj su ovi sadasnji napravili?obecavali su zavrsetak obilaznice oko vg-kej je od toga,obecavali su sanaciju čičkog nam jezera,šetnicu kroz centar,hlapić grad,i kojekakve gluposti i mazali nam oči,a kaj su napravili-->znas kaj povecali broj parkirnih mjesta koja se placaju,nemoralno zatvorili gorica TV,plin će poskupit .....i tako u nedgled
02.06.2010 - Maja
sad buju se vidla prava lica sviju. od sdp-a i hns-a koji su obećali da nebuju radili dvostruke uprave na dalje. sam me zanima kolko bu delal taj direktor , vjerojatno do kraja srpnja, a onda bu valjda još par meseci dobival odštetu. Katastrofa
02.06.2010 - cool232
ovo je sad već fakat komično.. komplektna struktura naših goričkih političara su obični egocentrični bedaci..... a raja samo trpi...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati