09.03.2011

Traži se najbolja turopoljska kobasa

Plemenita opčina turopoljska poziva ljubitelje domaćih turopoljskih kobasa na 6. Turopoljsku kobasijadu koja će se održati sutra, 10. ožujka, s početkom u 18 sati u dvorcu Lukavec.

Turopoljska kobasijada, ove godine šesta po redu, ponovno će okupiti domaće proizvođače kobasa. Prošle godine stručna komisija imala je težak zadatak, s obzirom na prijavljenih 43 uzorka domaćih kobasa, ocjenjivajući okus, miris, boju i prerez odnosno izgled i opći dojam domaćih kobasa.

Za vrijeme ocjenjivanja stručno predavanje na temu izrade kobasa održat će prof. dr.sc. Bela Njari s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, a s nekoliko kajkavskih pjesama počastit će nas Stjepan Čunčić i Stjepan Vitez.

kobase.jpg
Nakon ocjenjivanja od stručne komisije kobase će najbolje ocijeniti sami posjetitelji

Ovom manifestacijom Plemenita opčina turopoljska njeguje tradiciju izradu domaćih kobasa iz ekološkog uzgoja koja je ukorjenjena u turopoljski kraj pa ćemo tako i ove godine po šesti puta saznati „do ima najbolše kobase v Turopolu“.

- Uz domaće kobase, domaće vino i turopoljsku pjesmu i ove godine očekujemo ugodno druženje u Starom gradu Lukavcu na Kobasijadi - poručuju iz ove udruge.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.