10.12.2010

Tko je bio Janko Puškarić?

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici jučer je otvorena izložba pod naslovom - Tko je bio Janko Puškarić- «Mladi gospodin» Augusta Šenoe?

Janko Lugarić, «Mladi gospodin» iz pripovijetki Augusta Šenoe, na trenutak je oživio u Velikoj Gorici u izložbi koju je pripremila Gradska knjižnica Velika Gorica. Njegovo pravo ime bilo je Janko Puškarić i svoju kapelansku službu služio je na ovim područjima od 1865. do 1874. godine kada je umro. Upravo zbog svoje susretljivosti, pristupačnosti i dobrote ostavio je veliki trag kroz devet godina službe u Velikoj Gorici.

jankopuškarić.jpg

Na izložbi su osim tekstova iz «Mladog gospodina» prikazane i fotografije koje je pripremio Stipe Bilić. Na fotografijama su prikazani motivi mjesta u kojima je boravio Janko Puškarić, između ostalog i motivi Velike Gorice.

autor: Ana Peternac / VGdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura