16.11.2010

Taxi od aerodroma do Gorice 100 kuna

I Velikogoričani će profitirati od dolaska konkurencije među taksi-prijevoznike, odnosno razbijanja monopola na taksi-tržištu. Ponajviše kada su u situaciji da u Zračnu luku Zagreb, kad se vrate s puta, nema tko doći po njih, nego su prisiljeni do kuće se odvesti taksijem.

Prava cijena 50-ak kuna

Iako od aerodroma do središta Gorice ima otprilike pet kilometara, taksist će vam mrtav-hladan tu vožnju zaračunati čak sto kuna! Nije se jednom dogodilo da su naši sugrađani taksi platili dvostruko više nego što je vožnja mogla stajati po sada vrijedećem taksi cjeniku. Taksisti sada, naime, start naplaćuju 19 kuna, kilometar vožnje je sedam kuna, a ako vas čeka, onda će vam uzeti još 50 kuna. Prema tome, vožnja od aerodroma do središta Gorice ne može biti skuplja od 54 kune. I Juraj Šnidarić, predsjednik Udruge Radiotaksi, slaže se da je svota od sto kuna za pet kilometara vožnje čista pljačka.

– To je strašno! Onome tko je to naplatio nije mjesto među taksistima – poručio je Šnidarić, koji kaže da se pošteni taksisti zdrave konkurencije ne trebaju bojati. No, u čemu je zapravo ‘kvaka’. Taksistu nije isplativ klijent koji želi da ga se preveze samo do Velike Gorice, jer je vožnja prema poštenom cjeniku 50-ak kuna, pa kad je već izgubio red u kojem čeka svoje mušterije, onda naplati kao da je vozio do Novog Zagreba. Apsolutno nepošteno i pljačka u pravom smislu te riječi, ali istinito.

Treba se držati taksimetra

– Taksist mora naplatiti po taksimetru. To je otprilike kao da ja čekam na Kvatriću i neću voziti u Petrovu, nego samo u Novu bolnicu u Dubravi – ljutit je Šnidarić. Upravo zbog taksista koji, poput velikogoričkih, zaračunavaju paprene cijene za vožnju od aerodroma od Gorice, konkurencija među taksistima je i više nego dobrodošla.

autor: Iva Puljić - Šego


Komentari
21.11.2010 - Mario-zg
Znači, sve je rečeno, ta vožnja košta max 50 kn a ako netko ne kuži pa plati duplo, onda nije baš previše pametan- pa svatko zna da to ne može toliko koštati. Ako vas prevare bilo gdje drugdje da li ćete isti platiti duplo i reći da je to skupo? Ili ćete skužiti da ste prevareni??
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura