09.11.2009

Svjetski prvaci iz Gorice


Doris Lučan i Damir Zobec iz ARRK Vega postali su Svjetski prvaci u akrobatskom rock 'n' rollu, time je prvi puta ova medalja u hrvatskim rukama. 

 

Na Svjetskom prvenstvu za juniore i Europskom prvenstvu za seniore A kategorije koje je održano 7. studenog u Velikoj Gorici natjecalo se preko 250 natjecatelja, iz 17 zemalja, u dvije juniorske i jednoj, ali i najvišoj, seniorskoj kategoriji.


rnrprvaci.jpg

Doris i Damir na vrhu pobjedničkog postolja s prvom zlatnom medaljom za Hrvatsku


Organizacija ovog nesvakidašnjeg natjecanja, s pravom, pripala je akrobatskom r'n'r klubu Vega iz Velike Gorice koji se do sada dokazao u organizaciji velikih sportskih manifestacija. "Nije bio lako organizirati ovako veliki sportski događaj. Po prvi puta u svojoj plesno – trenerskoj karijeri našao sam se u ulozi organizatora, plesača u seniorskoj A kategoriji i trenera, sada, Svjetskih prvaka, te sama realizacija ovih natjecanja ne bi bila moguća bez pomoći čelnih ljudi kluba i HRRS-a" – rekao je Tomislav Odžić.

 

Kroz nekoliko stupnjeva natjecanja prolazi se do finala u kojem se natječe 7 najboljih plesnih parova, a Hrvatska je imala 4 para u kategoriji mlađih juniora, te po 1 par u kategoriji starijih juniora i kategoriji seniora A kategorije.

 

Po završetku svih finalnih rundi, svi su s nestrpljenjem čekali proglašenje najboljih, koje ide od sedmog prema prvom mjestu. Kada su ostala samo dva plesna para, dvoranom se prolomilo ''Hrvatska, Hrvatska!''. Publika na prepunim tribinama ustala je na noge kada je plesnim par Doris Lučan – Damir Zobec proglašen Svjetskim prvacima.


Još nisam svjestan da smo prvaci Svijeta! – rekao je Damir Zobec, a Doris Lučan dodala je iako im ovo nije prva medalja s važnih natjecanja, definitivno je najsjajnija!


Sve rezultate ovoga natjecanja možete pogledati ovdje, a fotogaleriju ovdje.Komentari
11.11.2009 - tonia
slažem se s ivanom. bravo doris i damir
09.11.2009 - ivan
Svaka čast!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport