28.04.2010

Svjetski Dan plesa u V.Gorici


Povodom Svjetskog dana plesa Savjet mladih Grada Velike Gorice u suradnji s plesnim klubovima i srednjim školama s područja Velike Gorice organizira Dan plesa s ciljem promocije plesa i mladih koji su u bave plesom.

Dan plesa u Velikoj Gorici, po prvi puta, obilježit će se u četvrtak, 29. travnja, u Klubu 100 s početkom u 17:30 sati.

Svjetski dan plesa slavi se od 29. travnja 1982. godine,a u hrvatskoj od 1999. godine i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa. 


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati