18.11.2010

Svijeće za Vukovar

Danas obilježavamo 19 godina od pada Grada Heroja, Grada Vukovara. Nakon što je u svibnju 1991. godine u Vukovaru ubijeno 12 hrvatskih policajaca krenula je okupacija koja je od kolovoza rezultirala neprekidnim napadima, da bi 87 dana kasnije Vukovar 18. studenog pao. Posljednji zapovjednik obrane Vukovara naš je sugrađanin brigadir Branko Borković - Mladi Jastreb. Ovdje možete pročitati tijek Bitke za Vukovar.

Danu sjećanja na Vukovar pridružit će se i Velikogoričani koji će zapaliti svijeće duž Zagrebačke ulice od Tržnog centra do Kolodvorske ulice. Organizirano Dan sjećanja na Vukovar obilježit će učenici osnovnih škola, a pridružit će im se gradonačelnik Dražen Barišić, koji će svijeće u Zagrebačkoj ulici zapaliti večeras u 17.30 sati.


Komentari
18.11.2010 - Dadadaaa
To je trebalo organizirati jos jucer ali za svaku pohvalu je
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.