13.12.2010

Svečana akademija Grada

Na Svetu Luciju, zaštitnicu Turopolja jučer je na velikoj svečanosti proslavljen i Dan Grada Velike Gorice.

Grade sretan ti rođendan, poručili su brojni uzvanici za govornicom Pučkog otvorenog učilišta, iskoristivši ujedno i priliku da se pohvale projektima koji su se izrealizirali tijekom ove godine.

Ipak najzanimljiviji trenutak bila je dodjela javnih priznanja Grada.

nagrade2010frkin.jpg
Nagradu za životno djelo, posthumno, preuzeo je brat preminulog mons. Josipa Frkina

Po prvi puta u povijesti dodijeljena je nagrada “Turopoljsko srce” koja je uručena Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice, Crvenom križu za veliku humanost i požrtvovnost tijekom rujanskih poplava koje su poharale Velikogorički kraj. Istu nagradu, a ujedno i najveći pljesak dobili su Goran i Željko Trupčević, i Sebastijan Matejaš - hrabri Velikogoričani koji su za poplava kod Leknenog bez razmišljanja skočili u Savu kako bi iz nje izvukli susjeda neplivača.

nagrade2010spasioci.jpg
Nagrađeni trojac nesebično je skočio u hladnu Savu i spasio sumještanina

Nagradom “Turopoljsko srce” nagrađena je i organizacija Edukacijom protiv raka dojke”.

– Tradicionalno obilježavanje Dana grada je trenutak kada se u Velikoj Gorici osjeća zajedništvo i pozitivna energija. Nama su građani dali povjerenje da im služimo i poboljšamo kvalitetu života – poručila je uzvanicima predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt.

nagrade2010šuker.jpg
Prvi počasni građanin Velike Gorice je Ivan Šuker

A zajedništvo i pozitivna energija i vladajućih i oporbe osjetila se odobravanjem i prihvaćanjem gotovo svih nagrađenih osim imena u jednoj kategoriji - počasno građanstvo.

Tu zajedništva više nema jer oporba je diskretno okrenula leđa i izašla iz dvorane Pučkog otvorenog učilišta kada se za govornicu pozivao prvi u povijesti počasni građanin Velike Gorice - potpredsjednik Vlade, ministar financija i nekadašnji gradonačelnik Velike Gorice Ivan Šuker.

– Bez obzira što nas je zadesila teška i krizna godina treba reći da se na muci poznaju junaci. Zaboravimo političke stranke postoji samo Velika Gorica i nitko nema prava na špekulacije – poručio je ministar Ivan Šuker.

tekst: Lana Kovačević


Komentari
16.12.2010 - Endsieg
o pokojniku srat skriven iza nicka, kako se neki ljudi mogu nisko spustiti...
16.12.2010 - vito
nekad kad vidim ovakve komentare pomislim da su se selske birtije modernizirale pa umjesto konobarici sada lokalci hrabro tipkaju po internetu
16.12.2010 - 666
kaj nije frkin mrl
16.12.2010 - Topi
Normalno da su dobili najveći pljesak kad je sve bilo puno HDZ-ovaca. :D :D Frkin zbog krađe novca prebačen u Lasinju umjesto u Lepoglavu (i zbog teta koje je vodio u Lurd i kupovao im lančiće) a Šuker je budući robijaš.. klap klap :D :D
16.12.2010 - kiki musampa
Nije tak losa ova Ozboltova?
15.12.2010 - centarVG
Kaj se ne daje počasno građanstvo ljudima izvan grada, tj. ljudima koji NISU stanovnici Gorice. Ne kužim logiku, fakat. Dobro čovjek se doselil iz Hercegovine ali bože moj, valjda se i uklopil pa bi rekli da je Goričan.
14.12.2010 - lulu
lice mi se ozarilo od silne radosti što nam je Šuki počasni građanin....kakva čast nama goričanima...NOT! jaooooo kuku nama s ovakvom državom....
13.12.2010 - hudini
hej ti... ti si neki lik iz jednoumlja? ak ti ne voliš gulaš ni ja ne smijem jesti?????
13.12.2010 - maja
eh, "stvarno", to fakat nije istina. Bila sam tamo i šuker i pokojni frkin su dobili najjači pljesak.
13.12.2010 - stvarno
meni je najbolje kad je frajer primo nagradu samo je prvi i drugi red pljesko a svi ostali muk hahah
13.12.2010 - ...
Sramota! Sukera izabrali! sram me je sto sam Gorican! dok ga cijela drzava mrzi oni nam ga izaberu za pocasnog gradana! Zasto građani ne biraju takve titule?? sramota!!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati