25.10.2010

Svaki veliki grad zaslužuje teatar

Predsjednik Ivo Josipović jučer je u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu gledao predstavu Scene Gorica "Aladin i čarobna svjetiljka", i to na poziv dosadašnje ravnateljice POU-a Senke Bulić, koju je velikogorička koalicija s HDZ-om na čelu proglasila "nesposobnom za vođenje POU-a" poručivši kako ta ustanova ne namjerava najviše ulagati u kazališnu djelatnost, a zanemariti sve ostale djelatnosti.


– Želio sam gledati tu predstavu, uostalom jako cijenim rad umjetnice Senke Bulić – izjavio je predsjednik Ivo Josipović.


Na pitanje je li to njegova izravna potpora umjetnici kojoj je istekao mandat i koja se prijavila opet na isto mjesto ravnateljice POU-a, predsjednik je odgovorio da se ne može miješati u gradske odluke.


– Svaki veliki grad zaslužuje teatar, a nadam se da će si ga osigurati i Velika Gorica jer sigurno to zaslužuje – rekao je Josipović.


Predsjednika države jučer nije pozdravio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, ali je poručio:


– Ako ga interesiraju i drugi segmenti života našega grada, primjerice gospodarske zone, nove obilaznice i gradske prometnice, ili aktualno stanje na poplavljenim područjima, rado ću ga o svemu informirati. No, ako dolazi samo uživati u kazališnoj predstavi, mogu mu poželjeti jedino ugodan boravak u našem gradu.


– Već sam se raspitao o svim tim stvarima i naravno da me one zanimaju, ali danas me zanima kazalište jer je ono važan aspekt društvenog života Hrvatske – odgovorio je na Barišićevu proziv Josipović.


autor: Lana Kovačević / Večernji listKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati