12.05.2010

Susret katoličke mladeži u Zadru

Ovog vikenda u Zadru je održan tradicionalni Susret hrvatske katoličke mladeži, pod geslom „Da vaša radost bude potpuna“, koji se ove godina održao po šesti put.

Među 21523 službeno prijavljenih i nekoliko tisuća neprijavljenih sudionika iz Hrvatske i dijaspore, sudjelovali su i mladi iz velikogoričkih župa, njih organizirano oko 250, koji su u Zadar stigli uoči podneva. Nakon okupljanja na gradskom Forumu procesija je krenula prema sportskom centru Višnjik gdje je misu, koja je započela u 18h, predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

skhm1.jpg
Mladi iz Vukovine ispred kipa Grgura Ninskog

Na samom početku okupljenima se obratio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić i šibenski biskup Ante Ivas, koji je i predsjednik Vijeća HBK za mlade. Njegov jasni „Ne bojte se! (Mt 28,10) otklanja sve što priječi da život prihvatimo kao dar, bez straha pred budućnošću. Ta poruka Uskrslog Krista ulijeva nam sigurnost da je On došao među nas i ostao s nama, da je umro i uskrsnuo za nas da bi naša radost bila potpuna - tumačio je nadbiskup Puljić geslo susreta.

Susret je bio pun zajedništva, emocija i svjedočanstva, gdje je trideset tisuća mladih prošlo u procesiji središtem Zadra. Najbolje ga može opisati rečenica jednog starca koji je gledao procesiju i rekao da tko drugi može okupiti ovoliko mladih osim Boga. - rekao nam je župni vikar vlč. Ivica Budinšćak iz
župe Navještenja BDM, koji je predvodio mlade iz ove župe na susretu, te nadodao kako Crkva nije samo za starce već i mlade koji su temelj budućnosti, a to je ovaj susret u Zadru i pokazao.

Vlč. Budinšćak je posebno istaknuo i poruku biskupa Ante Ivasa koju je mladima na susretu poručio "Mi vas volimo, mi vas trebamo, pomozite nam!".

skmh2.jpg
Mladi iz Župe Navještenja Blažene Djevice Marije s nadbiskupom Bozanićem

Nakon zajedničke mise, mladi su bili većinom raspoređeni po obiteljima unutar dodijeljene župe. Cijelog dana rijeke ljudi slijevale su se po centru Zadra, muzeji i nacionalni parkovi bili su otvoreni za sve, a ni navečer nije bilo puno drugačije, s obzirom da su mnoga zadarska poznata mjesta za izlaske imala zabavne programe za mnogobrojne goste. Susret se nastavio i u nedjelju 9.svibnja kada je svaka župa organizirala drugačiji program za svoje goste. Nakon zajedničkog ručka i posjeta starom gradu Ninu polagano se krenulo kućama.
ic


Klikni za uvećanje:


Komentari
12.05.2010 - Zavrzlamar
Fotografija broj 2: Where's Waldo?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati