04.01.2011

Šuker vjerojatno neće u Gradsko vijeće

– Nisam razmišljao o aktiviranju svog mandata u Gradskom vijeću i vjerojatno to neću učiniti. Neka se mladi koji su u Vijeću uče politici – odgovorio je jučer bivši ministar financija Ivan Šuker i predsjednik goričkog HDZ-a, koji se nakon prestanka ministarske dužnosti ima pravo vratiti u Gradsko vijeće Velike Gorice.

Rok istječe u petak

Rok za aktiviranje mandata bivšem ministru i potpredsjedniku Vlade istječe u petak, odnosno za tri dana, i ne zatraži li povratak u Vijeće (aktivaciju bi pisanim putem trebao zatražiti od šefice Vijeća Vesne Škare-Ožbolt) nakon tog datuma to više neće moći učiniti.

Šukera u Vijeću sada mijenja Stjepan Zagorac, a budući da su se na proteklim lokalnim izborima gradonačelnici, načelnici i župani prvi put birali neposrednim putima nema nikakve mogućnosti, kao što je to bilo prije, da izabranog gradonačelnika, u ovom slučaju Dražena Barišića, zamijeni Šuker.

Sudeći prema Šukerovoj izjavi, on vrlo vjerojatno neće aktivirati svoj mandat iako u goričkom Vijeću sjede dva saborska zastupnika – SDP-ov Tonino Picula i HNS-ov Goran Beus Richembergh.

Gledano s te strane bivši ministar financija, koji se nakon smjene također vraća u Sabor kao HDZ-ov zastupnik, u Vijeću ne bi bio usamljen, a ne bi bio ni jedini bivši ministar koji se odlučio vratiti u vijećničke klupe. Svojedobno je ministar vanjskih poslova bio Tonino Picula, a ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt.

Kada bi se u klupama velikogoričkog Gradskog vijeća našao i Ivan Šuker, goričko bi Vijeće zasigurno po sastavu bivših ministara bilo najjače u Hrvatskoj. I da Šuker doista ne aktivira svoj mandat, to ne znači da je odustao od aktivnijeg sudjelovanja na velikogoričkoj političkoj sceni koja je zasigurno jedna od najburnijih i najaktivnijih od svih na lokalnim razinama.

Prostor za ideje...

Kao šef velikogoričkog HDZ-a, on ima posve dovoljno prostora za isticanje svojih ideja, ali i kontinuiranu prisutnost na goričkoj političkoj pozornici, što će mu svakako i trebati postavi li ga HDZ na skorim parlamentarnim izborima ponovno za nositelja liste u VI. izbornoj jedinici. I da se na idućim lokalnim izborima za dvije i pol godine odluči kandidirati za velikogoričkog gradonačelnika, a na toj je funkciji bio od 2000. do 2003. godine, Šukeru prisutnost u Vijeću nije neophodna.

Iako je nezahvalno iz ovog vremenskog trenutka procjenjivati izbore koji se još čine daleko ipak je činjenica da je sadašnji HDZ-ov gradonačelnik Dražen Barišić na proteklim izborima osvojio više glasova nego HDZ-ova koalicijska lista koju je nosio Ivan Šuker. Barišić je tada osvojio 13.304 glasova birača, dok je lista HDZ-HSS-HSP-HSU koju je predvodio Šuker dobila 10.844 glasova.

autor: Iva Puljić-Šego / Večernji listKomentari
06.01.2011 - ...
naravno da nece u GV kad oni njegovi nesmiju pisnut u GV bez da kontaktiraju njega!
04.01.2011 - .........
it's a good thing......
04.01.2011 - cool232
ovisi jel ti on pozitivac ili negativac :D
04.01.2011 - vanilla_kok
Kao šef velikogoričkog HDZ-a, on ima posve dovoljno prostora za isticanje svojih ideja... is that a good thing
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.