24.02.2010

Subvencije za prijevoz srednoškolaca ostaju iste


Jučer je održana 5. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj je prva točka dnevnog reda bila Odluka o subvenciji prijevoza za učenike srednjih škola s područja Zagrebačke županije.

Skupština je odbila prijedlog SDP-a o subvenciji prijevoza učenika srednjih škola s područja Zagrebačke županije. Cilj prijedloga bio je da se subvencionira 50 posto, a zatim predloženim amandmanom, 70 posto pokazne karte učenicima srednjih škola koji dolaze iz obitelji čiji ukupni neto prihod po članu zajedničkog kućanstva u kojem žive ne prelazi iznos od 100 posto neoporezivog dijela mjesečne plaće.

S obzirom da predložena odluka iziskuje iznimno visoka financijska sredstva, Zagrebačka županija ostat će pri odluci da se prijevoz subvencionira u 100 postotnom iznosu srednjoškolcima koji dolaze iz obitelji koja ostvaraju pravo na dječji doplatak.

U siječnju ove godine županija je, za subvencioniranje ove kategorije učenika, njih 2452, izdvojila 1.195.000,00 kn što na godišnjoj razini iznosi oko 12 milijuna kuna. Župan Stjepan Kožić je istaknuo kako niti jedna županija u Hrvatskoj ne izdvaja toliko novca za srednjoškolski prijevoz, a podsjetio je i kako je u 2009. godini 46 posto ukupnih županijskih prihoda potrošeno upravo kroz odjel za prosvjetu.


izvor: zagrebacka-zupanija.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati