12.01.2011

Subvencija kamata poduzetničkih kredita

Zagrebačka županija nastavlja i u ovoj godini s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva subvencionirati kamate poduzetničkih kredita kroz projekte "Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva" te "Lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje", a natječaj za navedene projekte otvoren je do iskorištenja sredstava.

Korisnici kredita kroz oba projekta mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva i zadruge u 100 postotnom privatnom vlasništvu državljana RH i obavljaju proizvodnu djelatnost i pružaju usluge povezane s proizvodnim sektorom ili ulažu u djelatnosti određene kao gospodarski razvojni prioritet županije.

Dva projekta donose i dvije razine zaduženja i subvencija, a mogu se koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili nabavu opreme te druge radnje u cilju poboljšanja rada. Za projekt "Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva" subvencionira se tri posto kamate kredita, a najviši iznos kredita s otplatom do 10 godina je 5 milijuna kuna. Kredit kroz projekt «Lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje» može biti visine do 200 tisuća kuna. Rok otplate kredita je do pet godina uz poček od jedne godine, a subvencionira se 2 posto kamate kredita.

Više informacija o subvencioniranju poduzetničkih kredita te kontaktima i tekstom natječaja možete vidjeti ovdje.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.