10.03.2011

Strategija razvoja sporta

Velikogorička strategija sporta ugledala je svjetlo dana. Dokument koji predstavlja vodič kako će se usmjeravati velikogorički sport u naredne četiri godine proteže se na 80-tak stranica, a njome se utvrđuju osnovni pravni, organizacijski i materijalni okviri za bavljenje sportskim aktivnostima na području grada.

- S razvojem Velike Gorice rastao je i broj sportaša i klubova te se danas možemo pohvaliti s više od 50 udruga koje okupljaju velik broj mladih ljudi. To nam je ujedno i prioritet – što više djece i mladih uključiti u bavljenje sportom, kako natjecateljski tako i rekreativno - naglašava gradonačelnik Barišić.

Osim same strategije razvoja do 2015. godine, uključujući i investicije i održavanje objekata, dokument se dotiče i sufinanciranja sporta. Popisuje i najznačajnije sportske djelatnike i uspješne sportaše, sportska postignuća od 1997.godine kao i priredbe koje se organiziraju u Velikoj Gorici.

- Iz ostvarenih rezultata u protekle dvije godine već su vidljivi kvalitativni pomaci u gradskoj politici razvoja sporta, a uvjeren sam da svi zajedno imamo još više znanja i snage za kvalitetnija sportska dostignuća te za stvaranje uvjeta da se što veći broj djece i mladih bavi sportom - poručuje Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika nadležan za sport.

Na 80-tak stranica nalaze se i pojedinosti o Zajednici športskih udruga, koja je izdala Strategiju, te povijesti i djelovanju najznačajnijih sportskih udruga, osnovni podaci o svim članicama ZŠU-a, te kronologiju proglašenja najboljih sportaša i klubova u proteklih deset godina. Strategija je popraćena mnoštvom slika brojnih goričkih sportaša koji na domaćim i inozemnim borilištima brane boje našeg grada.

Strategiju u PDF formatu 8 MB možete pogledati na našim stranicama klikom ovdje (8 MB).


Komentari
12.03.2011 - ...
a i to ce isto negdje ostat zaboravljeno sve do izbora ko i Program djelovanja za mlade!
11.03.2011 - vg_power
tako je, mariovg. A ne, oni lupaju bez veze i za to potroše novaca u vrijednosti 1/3 nekog ozbiljnog objekta
11.03.2011 - mariovg
Samo vi napravitr dvoranu i bazen i eto Vam razvoja sporta, to Vam je glavna strategija
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO