15.10.2010

"Stranačka pripadnost kandidata nije nam važna za izbor"

Upravnom vijeću Pučkoga otvorenog učilišta Velike Gorice ostalo je samo desetak dana da Gradskome vijeću dostavi svoj prijedlog za novoga ravnatelja POU-a. Rok od 45 dana od zaključenja prijava bliži se kraju.

Dvoje eliminirano

Podsjetimo, Upravno vijeće POU-a većinski je sastavljeno od vijećnika desne koalicije. Čine ga Vlado Horina (HSS), Zdenko Ilečić (HDZ), Mario Bučar (HSP) te djelatnice POU-a Emica Ljubić i Snježana Špehar. Oni su već razgovarali sa sva četiri kandidata.

Nakon što je od šestero kandidata, koliko ih je bilo u početku, dvoje eliminirano jer nisu odgovarali osnovnim uvjetima, u borbi za mjesto ravnatelja ostali su dosadašnja ravnateljica Senka Bulić, pedagoginja Dragica Kovčalija (HDZ), ravnatelj OŠ u Vukovini Krešimir Matašin (HSS) te Dinko Kreštalica, novinar HRT-a nastanjen u Velikoj Mlaki.

Vizija, osobnost i iskustvo

– Važna nam je vizija kandidata o budućnosti POU-a, njihova osobnost te radno iskustvo – objasnio je predsjednik Upravnog vijeća Vlado Horina. Stranačka pripadnost kandidata, tvrdi, nije važna i neće utjecati na odluku.

Glasine da je Dragica Kovčalija odustala od kandidature Horina nije potvrdio niti je Upravno vijeće, kaže, dobilo obavijest o tome.

– Odluku o tomu kojeg ćemo kandidata predložiti Gradskom vijeću donijet ćemo početkom idućeg tjedna – kaže Horina. Predsjednicu Gradskog vijeća Vesnu Škare Ožbolt upitali smo je li se iskristalizirala njezina ideja o tome da bi Senka Bulić mogla voditi samo Scenu Gorica, a netko drugi POU.

Podsjetimo, Senka Bulić decidirano je ustvrdila kako je to u praksi neizvedivo.

– Ne želim komentirati Senku Bulić! – odbrusila je Škare Ožbolt ljutito. Krešimira Matašina upitali smo zašto misli da bi on bio dobar ravnatelj POU-a?

– Ja sam umjetnička duša, akademski glazbenik i vjerojatno bih uspio oko umjetnosti okupiti velik broj Velikogoričana, ali i podići prosvjetne aktivnosti u POU-u na višu razinu. U POU-u sam od 1979. do 1986. bio ravnatelj za estetski odgoj – kaže Matašin.

autor: Martin Puljić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati