27.09.2010

Stožer: Stanje se normaliziralo

Na koordinacijskom sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje i zapovjedništva Civilne zaštite utvrđeno je da se stanje na velikogoričkom terenu normaliziralo. Tjedan dana nakon što se Sava izlila većina stanovnika se vratila u svoje domove koje sada obnavljaju. Štetu je do sada prijavilo 435 osoba, a Povjerenstvo za njezino utvrđivanje je na terenu.


Povodom završetka kriznog stanja gradonačelnik Dražen Barišić uputio je zahvalu svima koji su pomagali onima u potrebi proteklih tjedan dana.


- Ovo je bila najveća elementarna nepogoda u zadnjih sto godina i sa zadovoljstvom možemo zaključiti da nismo izgubili niti jedan ljudski život. To je tanka crta između nepogode i tragedije i ja vam svima koji ste radili od sveg srca zahvaljujem. Dali ste maksimum od sebe kako biste pomogli drugima. Nemojte da vas sada demoraliziraju oni koji na elementarnim nepogodama stječu političke poene slikajući se po terenu u stranačkim majicama. Jer, operativne snage (vatrogasci, policija, dobrovoljci…) davali su na terenu zadnje atome snage, i danju i noću u čamcima, kamionima ili hodajući, spašavali živote i dijelili pomoć. Hvala vam svima u moje ime i u ime onih kojima ste pomogli – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.


Vatrogasne ekipe i dalje su na poslovima ispumpavanja vode iz kuća i dvorišta. VG čistoća odvozi otpad, a i dalje se radi na dezinfekciji i odvozu lešina. Ekipe Crvenog križa počele su s obilaskom terena i podjelom pomoći socijalno ugroženim obiteljima.

poplavasatelit.jpg
Satelitski prikaz poplavljenih područja u četvrtak 23. rujna, 4 dana nakon pucanja nasipa


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura