11.11.2010

Što više gledam, to više vidim

Što više gledam, to više vidim - naziv je izložbe međunarodnih umjetnika koja je sinoć otvorena u Galeriji Galženica. Izložba donosi niz radova koji ukazuju na aktualnu političku stvarnost u svijetu.

Giuseppe Di Bella izlaže seriju poštanskih markica koje umjesto nacionalne ikonografije prikazuju prizore mučenja iz terorističkog logora Abu Ghraib. Markice je na pismima i razglednicama odaslao po cijelom svijetu, a one su uredno prolazile poštansku administraciju. David Smithson svojom video instalacijom ukazuje na sve češće izbjeglištvo stanovništva koji pred vremenskim i drugim katastrofama iz udobnih domova se sklanja pod šatore.

11izložba1.jpg

Les Liens Invisibles duo svojim radovima ironizira popularne Web 2.0 servise, a ovi umjetnici nedavno su podigli prašinu pozivajući korisnike Facebooka na virtualno samoubojstvo.

Vincent W.J. van Gerven Oei, Jonas Staal i Tea Tupajić svoje radove temelje na genocidu u Srebrenici. Vincent ukazuje na stravičnu poruku koja je Nizozemska odaslala kada je svoj vojni bataljun zadužen za održavanje mira u Srebrenici nagradila vojnim odličjima.

- Vojnici su dobili odličja samo zato što su preživjeli. Ništa drugo tamo oni nisu napravili - govorio je Vincent stavljajući posjetiteljima replika odličja poručujući da svi ljudi koji su preživjeli na ovim prostorima također zaslužuju isto odličje.


Izložbu možete pogledati do 10. prosinca svakim radnim danom osim ponedjeljkom od 10 do 19 sati te vikendom od 10 do 13 sati.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati