23.10.2009

Stipendje za studente i učenike

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija za 2009/2010. godinu. Prijave se primaju do 5. studenoga.

 

Dodijeliti će se ukupno 50 stipendija i to 30 stipendija prema uspjehu i 20 prema socijalnom statusu. Polovica stipendija odnosi se na studente a polovica za učenike srednjih škola.

 

Stipendije za studente iznose 1000 kn mjesečno, a za učenike 500 kn. Stipendije se isplaćuju za 12 mjeseci računajući od 1.rujna 2009. Dobitnici Stipendije Grada Velike Gorice ne mogu istovremeno primati i druge stipendije.

 

Stipendije prema uspjehu mogu dobiti redovni studenti druge i viših godina studija(osim apsolvenata)  koji su u prethodne dvije godine imali prosjek ocjena 4,0 i viši. Stipendije za učenike prema uspjehu odnose se na učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola koji ne smiju imati prosjek ocjena u zadnje dvije godine manji od 4,5. Posebne bodove za rang listu imaju kandidati koji su sudjelovali na natjecanjima u organizaciji nadležnog ministarstva, kao i studenti koji su objavljivali znanstvene radove.

 

Za stipendije prema socijalnom statusu vrijede isti uvjeti osim što prosjek ocjena studenata ne smije biti niži od 3,5 dok prosjek za učenike ne smije biti manji od 4,0. Prihodi po članu kućanstava ne smiju prelaziti iznos od 1300 kuna.


Po primitku svih prijava povjerenstvo će utvrditi rang listu kandidata, a za dodatne bodove koje možete dobiti prilogom posebne dokumentacije provjerite Pravilnik.


Tekst natječaja sa spiskom potrebne dokumentacije i detaljnijim objašnjenjem natječaja kao i obrazac za prijavu te pravilnik natječaja možete pronaći na službenim stranicama Grada.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati