15.11.2010

Stipendije za obrtništvo

Unatoč recesijskoj godini Grad Velika Gorica i ove godine je osigurao sredstva za stipendiranje učenike strukovnih škola koji se školuju za kuhara, limara, stolara, automehaničara i druga deficitarna zanimanja.

Trideset stipendija danas su preuzeli učenici prvih razreda srednjih škola, koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja, a na prijmu u gradskoj upravi stipendije im je dodjelio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je istaknuo važnost obrtništva i malog gospodarstva u razvoju velikogoričkog kraja.

- Danas vam dodjeljujemo stipendije kao poticaj vašem obrazovanju, a istovremeno pokrećemo poduzetničke zone u kojima ćete sutra pronaći svoja radna mjesta ili pokrenuti svoj posao - istakao je gradonačelnik Barišić.

stipendijedeficitarna112010.jpg

500 kuna koje će mjesečno sjedati na račun stipendista zasigurno će im olakšati školovanje, no ipak ne smiju se opustiti jer u slučaju da padnu godinu stipendiju će morati vratiti. Stipendije će se po uspješnom završetku razreda produživati tokom svih tri godina obrtničkog školovanja.

- Puno vjerujemo u mlade i nadamo se da će opravdati ova uložena sredstva - kaže Vlado Mikulčić, predsjednik Udruženja obrtnika Velike Gorice, a nada se da će neki od stipendista u budućnosti postati i samostalnim obrtnikom.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati