25.05.2010

Stigao kombi

Osobe s invaliditetom u Velikoj Gorici od nedavno na raspolaganju imaju kombi vozilo koje će im znatno unaprijediti kvalitetu življenja u našem gradu. Korisnici specijaliziranog vozila sami će si moći znatno bolje organizirati vrijeme i aktivnosti te posjetiti muzeje, kazališta i manifestacije koji im do sada nisu bile dostupne.

Prije nabavke ovoga vozila prijevoz se vršio ZET-ovim kombijem koji je velikogoričkim invalidima na raspolaganju bio jednom tjedno, i to srijedom odnosno svaku drugu subotu, te su za taj dan morali planirati sve što trebaju riješiti.

- Srijeda je bila dan za otići do doktora, zubara ili kupovinu, a svaka druga subota za izlaske - kaže Darko Matić predsjednik Sportskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom "Uspon" iz Velike Gorice ujedno i savjetnik gradonačelnika za pitanja osoba s invaliditetom.

Vozilo je stacionirano pri Gradskoj organizaciji Crvenog križa i sve osobe u potrebi za ovakvim prijevozom mogu se naručiti za prijevoz na broj telefona 01/6221-101 u uredovno vrijeme od 9 do 13 sati, a prijevoz je potrebno najaviti 2 radna dana ranije.

specijaliziranikombi.jpg

Vozilom se mogu koristiti osobe koje imaju tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta više od 60% i koji koriste ortopedska pomagala, a nemaju vlastito prijevozno sredstvo. Troškove prijevoza snosi Grad Velika Gorica. Uvjeti korištenja vozila određeni su Pravilnikom koji sadrži odredbe o načinu raspolaganja vozilom, pravu na prijevoz i organizaciji prijevoza, brizi o vozilu its.

Specijalizirano kombi vozilo nabavljeno je sredstvima Grada Velike Gorice i Hrvatskog crvenog križa i dio je Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe sa invaliditetom Grada Velike Gorice u razdoblju od 2009. do 2013. godine. Napomenimo samo da u Velikoj Gorici živi oko 5500 osoba koje imaju neku vrstu tjelesnog oštećenja. 

 - Grad velika Gorica uključio se u mali broj od 20 gradova koji su na ovaj način riješili prijevoz invalida. Pomaci koje donosi Strategija se vide i osobe s invaliditetom više žive s gradom - zaključio je Darko Matić ujedno zahvalivši Savjetu mladih koji je dodijelio priznanje Igoru Pejaku, članu udruge Uspon, za sportske uspjehe.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati