22.09.2010

Stanje se poboljšava

13:00 sati

Treći dan u područjima koja su pogođena katastrofalnim poplavama donio je prve znakove da će situacija krenuti nabolje. Razina vode pada, a iako će se u ponekim područjima zadržati još danima već danas se neke obitelji vraćaju u svoje napuštene domove. Najvažnije vijest je da neće biti novih prodora vode.

Koliko saznajemo i dalje je najteže u Čičkoj Poljani, mjestu u koje zbog konfiguracije terena sada otječe dio vode s poplavljenih površina. Razina vode i tamo pada, ali je velik dio kuća i dalje pod vodom - ponegdje i 1.5 metar što je više nego dovoljno da poplavi dnevne boravke mještana ovoga naselja. S terena smo se uvjerili da je organizacija i pomoć znatnije poboljšana te Oružane snage, vatrogasne i druge službe kao i dragovoljci dopremaju vodu i hranu.

Hrvatske vode saniraju probijeni nasip u Strmcu Bukevskom, a tokom dana sanirat će se i dionice nasipa nizvodno od Bukevja. - Očekujemo i da će se tijekom dana stvoriti uvjeti za komunikaciju prometnicom od Čiča do Bukevja koja je nužna za dopremu materijala za sanaciju", rekao je za Hinu iz Hrvatskih voda Zvonko Marenić, a dodao je da od jučer su postavljene pumpe kojima se voda iz Čičke Poljane prebacuje u kanal Sava-Odra.

Prohodnost cesta: Novo Čiča – Črnkovec-Šćitarjevo -  Drenje Šćitarjevsko -Novaki Šćitarjevsko; Črnkovec – Lekneno- Strmec Bukevski- Obed- Bukevje;
Novo Čiče – Donja Lazina; Novo Čiče – Jagodno – Ribnica; Novo Čiče do ulaza u Čret Posavski; Novo Čiče prema Čičkoj Poljani do ulaza; Bukevje – Drnek. Na pojedinim dijelovima prometnica još uvijek se zadržava voda.

Elektra je, gdje je moguće, počela priključivati električnu struju. Crveni križ je u vatrogasnom domu Novo Čiče osnovao Centar humanitarne pomoći kojega ćemo danas posjetiti i izvijestiti na koji način velikogoričani mogu pomoći stradalima.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati