08.07.2010

Sredstva za eko udruge

Zagrebačka županija u 2010. godini poduprijet će rad udruga koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 250.000 kuna. Natječaj za prijavu programa i projekata udruga za zaštitu okoliša i prirode na području Zagrebačke županije otvoren je do 20. kolovoza ove godine.
    
Na natječaj se mogu javiti udruge koje imaju sjedište te aktivno djeluju na području Zagrebačke županije, a upisane su u Registar udruga kao udruge za zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po jednoj udruzi iznosi 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imaju udruge koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Inače, Zagrebačka županija je u ovoj godini za zaštitu okoliša izdvojila 350.000 kuna, dok se za djelovanje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima osiguralo 2 milijuna kuna.

Na području Zagrebačke županije trenutno djeluje 43 udruge za zaštitu okoliša i prirode, pa se i ove godine u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša nadaju velikom interesu za natječaj kao i realizaciji kvalitetnih projekata.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 20. kolovoza 2010. godine. Prijave programa i projekata mogu se dostaviti Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije (Ulica grada Vukovara 72/V kat, Zagreb), a sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu podnošenja zahtjeva kao i obrazac prijave nalaze se ovdje.

izvor: Zagrebačka županija


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a